BatiWooow / 6 Badkamertrends / Gekleurde kranen / Zwarte kranen

Zwarte kraan kopen? Alles wat je moet weten in 6 tips.


Zwarte badkamerkranen zijn dé trend in de badkamer. Zwart is erg trendy in het hele interieur en ook in de badkamer zien we zwarte accenten opduiken. Het leuke aan zwart is dat het zich laat combineren met uiteenlopende stijlen en materialen. Voor sanitair kan je kiezen tussen zwart mat en glanzend zwart. Het assortiment is dus erg groot en de mogelijkheden uiteenlopend. Waar droom jij van? Zwarte kranen in huis halen brengt ook een aantal vragen met zich mee. Met deze 6 tips ga je in volle vertrouwen voor die zwarte kranen!
Tip 1

Ga na welk type kraan je nodig hebt. Heb je nood aan een zwarte wastafelkraan, zwarte badkraan en/of zwarte douchekraan? Kies dan voor een collectie waarbij je de stijl van de kraan over alle badkamerkranen kan doortrekken. Zo zorg je voor eenheid in je interieur.

Tip 2

Er bestaan verschillende productieprocessen om tot een zwarte badkamerkraan te komen. Vraag steeds na welke coatingtechniekwordt gebruikt, want die is doorslaggevend voor de kwaliteit en duurzaamheid van je zwarte kranen. Kranen met een PVD-afwerking zijn uitermate bestand tegen krassen of stoten. Merken zoals Blaufoss, Hansgrohe en Axor passen deze technologie toe.

Tip 3

Zwarte kranen zijn niet alleen mooi in de badkamer, ook een zwarte keukenkraan of koudwaterkraan behoren tot de mogelijkheden. Zo kan je de stijl in je badkamer ook in de keuken of je toiletruimtevertalen.


Tip 4

Er zijn soms bedenkingen omtrent het onderhoud van zwarte kranen in de badkamer. Wanneer je een zwarte kraan van goede kwaliteit aankoopt en je reinigt deze met een mild schoonmaakmiddel dat je op een zacht doek aanbrengt, zullen zich geen problemen voordoen. Azijn wordt absoluut afgeraden. Na het gebruik de kraan snel even afdrogen maakt het onderhouden nog eenvoudiger.


Tip 5

Zwarte badkamerkranen zijn blikvangers in de ruimte. Afhankelijk van hun design passen ze in uiteenlopende badkamerstijlen. De industriële stijl is voor de hand liggend, maar in ook badkamers met houtafwerking, of witte badkamers zullen zwarte kranen je badkamer naar een heel nieuw niveau brengen.

Tip 6

Een badkamerrenovatie hoeft niet altijd duur en ingrijpend te zijn. Ga voor een goedkope badkamerrenovatie en vervang je verouderde kranen door zwarte kranen. Zo realiseer je een knappe badkamer make-over zonder breken. Blogster Lise Desmet pakte haar badkamer precies zo aan. Het resultaat lees je in haar blog.

Met deze tips op zak kan je vol vertrouwen opteren voor zwarte kranen in je badkamer.

Kom langs in 1 van onze showrooms in jouw buurt
en ontdek het uitgebreide assortiment zwarte kranen bij X²O.


Maak een afspraak!

Deze artikels kunnen ook interessant zijn

Hoe kies ik een douche die bij mij past?

Heb je al een visie of weet je nog niet helemaal ‘hoe en wat’? Met deze handige tips en tricks weet je meteen waar beginnen.
Lees meer >

Hoe kies ik de perfecte radiator?

We geven je graag 5 handige tips bij het kiezen van de perfecte radiator. Nooit meer koud hebben in je badkamer, wie wil dat niet?
Lees meer >

Wat je moet weten bij het kiezen van een nieuw toilet!

We begrijpen dat het kiezen van een nieuw toilet heel wat vragen met zich mee brengt. Daarom helpen we je graag bij het kiezen van een comfortabel en praktisch toilet zodat jij de beste keuze maakt.
Lees meer >