BatiWooow / 6 Badkamertrends / Marmer & natuursteen

Marmer is helemaal terug!

Droom je van een badkamer geïnspireerd op een Oud-Romeins badhuis? Dit is je kans! Door te kiezen voor marmer combineer je tijdloze klasse en absolute duurzaamheid. Marmer straalt bovendien een bepaalde rijke sfeer uit.


Maar vergis je niet: het hedendaagse marmer staat niet langer synoniem voor de bekende grijs-witte tekening. Vandaag kan je kiezen voor prachtige aardetinten en originele motieven. Marmer zorgt in elk geval voor een opvallende maar warme kleurschakering in je badkamer.Scherp contrast

Marmer voelt zacht en heerlijk glad aan. Daarom is het ideaal voor in een badkamer. Lichte, witte marmertinten zijn een voor de hand liggende keuze voor je badkamerinterieur. Italiaans Cararra marmer is daar het perfecte schoolvoorbeeld van. Je badkamer baadt in een zachte, klassieke sfeer. Marmer in lichtere tinten stralen bovendien rust uit en gaan erg mooi samen met een vrijstaand bad.    

Durf je wel een portie dramatiek aan? Dan zijn de gedurfde, donkere marmertinten zoals Portoro Gold en Dark Emperador ideaal voor jou. Ze zijn bijzonder expressief. Met wat donkerder marmer creëer je meteen een aangename, huiselijke sfeer. Een badkamermeubel in massieve notelaar, roasted oak of teak maakt het geheel helemaal af. Donker met licht marmer combineren kan ook en zorgt voor een bijzonder contrast.


💡 Tip: kraanwerk en accessoires in brushed gold en rosegold passen mooi bij donkere en lichte marmer.


   

Modern traditioneel

Klassevol, tijdloos marmer vindt zijn plaats in elke badkamer. Kenmerkend voor deze natuursteen zijn natuurlijk de mooie tekening van de aderen en de kristalstructuur. Bovendien heeft marmer een uniek karakter. Geen enkele steen is dezelfde. Luxe meets comfort, da's helemaal de filosofie die achter marmer schuilgaat.


Een volledige badkamer in marmer creëert eenheid en ruimte. Je badkamer oogt plots veel groter, zeker als je grote formaten en bleke (wit)tinten kiest. Fan van een soberder accent? Een meer effen marmersoort zonder drukke tekening straalt rust uit in je badkamer. Een perfecte bijhorende match zijn aardetinten of lichte zandkleuren.


Gaat de volledige marmer look voor jou net iets te ver? Kies dan voor een marmeren accent. Geïntegreerd of met opzetkom, een wastafel in natuursteen is een goede optie. Denk daarnaast ook aan je toiletruimte. Met een marmeren handwasser of een toiletmeubel afgewerkt in marmer trek je je favoriete stijl helemaal door naar het kleinste kamertje!


   

Onderhoudsvriendelijk

Marmer is een natuurproduct, wat het erg mooi maar ook kwetsbaar maakt. Voor regelmatig onderhoud gebruik je best zachte, niet-bijtende producten om kalk- en vlekvorming te vermijden.


💡 Tip: Marmer en zuur zijn allesbehalve beste vrienden. Laat dus de schoonmaakazijn maar in de kast staan, wanneer je de badkamer aan een grondige kuisbeurt onderwerpt.


Kiezen voor marmer is ongetwijfeld een meerwaarde voor je badkamerinterieur. Bij X²O Badkamers vind je wat je zoekt.