BatiWooow / Hoe kies ik? / Bad

Hoe kies ik een bad?Stap 1 : Type bad

Een inbouwbad vindt zijn plaats in elke badkamer. Dit type ligbad plaats je tegen de muur en werk je af met tegels. Kies je liever voor een kant-en klaar exemplaar? Ook dat behoort tot de mogelijkheden

  

Stap 2 : Waar?

Je bad wordt in elk geval je nieuwe favoriete plekje in de badkamer. Maar waar is de beste plaats om het neer te poten? De opties zijn talrijk : in een hoek is ideaal voor de kleine badkamer of met 1 zijde tegen de muur voor een luxueuze look en toch plaatsbesparend. Als je bad de eyecather van je ruimte mag worden, dan is een innemend vrijstaand bad the way to go!

 

Stap 3 : Voor wie?

Samen een bad nemen is het toppunt van ontspannend genieten. In een tweepersoonsbad zit de afvoer in het midden, zo hoeft er niemand op te gaan zitten. Dubbel plezier dus dankzij de 2 comfortabele ligflanken. Liever wat welverdiende me-time? Een eenpersoonsbad is voor jou de ideale keuze

  

Stap 4 : Materiaal

Het materiaal dat je kiest voor je bad bepaalt de uitstraling en de kwaliteit. Glanzend acryl is tijdloos, licht en makkelijk te plaatsen. Ook een bad in Quaryl heeft een natuurlijke glans. Liever een matte look? Dan ga je voor het stijlvolle solid surface. Eenvoudig in onderhoud en zeer duurzaam. Een budgetvriendelijkere matte optie is mat acryl.

  

Stap 5 : Ook douchen?

Comfortabel douchen in je bad kan makkelijk dankzij een badscherm. Een draaiend of een vast model al dan niet met motief? Je tovert in geen tijd je bad om naar een bad-douche combinatie.

  

Stap 6 : Afwerking

Bad, check! Nu nog de badkraan. Afhankelijk van het bad van je voorkeur, kies je voor een muurkraan, badrandkraan of staande badkraan. Ook de vorm en kleur bepaal je helemaal zelf: rond of strak, gekleurd of klassiek chroom?. Tip: Bij acrylbaden kan je de kleur van je afvoer en overloop afstemmen op je kranen.

  

Bekijk alle baden