Mijn toilet inrichten! Hoe begin ik eraan?

Een toiletruimte inrichten is een leuk interieurproject, want je kan snel genieten van het resultaat. De mogelijkheden zijn eindeloos en je kan er een erg persoonlijke plek in je huis van maken. Hoe pak je dit project concreet aan? Waar hou je rekening mee? We helpen je graag verder.Het kleinste kamertje in huis? Het toilet!

Hoe klein is dat kleinste kamertje nu precies? Voor een toiletruimte moet je rekening houden met de minimale afmetingen van 0,9 x 1,2 meter en met een plafondhoogte van 2,3 meter. Met die afmetingen heb je voldoende ruimte om een wc en handwasser of fonteintje te installeren. Het inrichten van je toiletruimte begint bij de keuze van het juiste toilet. Heb je weinig ruimte? Overweeg dan een compact toilet.


Doordat de toiletruimte een kleine, afgesloten ruimte is kan je er alle kanten mee op. Wees creatief en ga aan de slag met leuk behang of tegeltjes, originele accessoires of zelfs een fotocollage. Maak zo van je wc ruimte een unieke plek in huis. Nood aan inspiratie? Check onze Pinterestborden over toiletten, toiletmeubelen en handwassers of fonteintjes.Het ene toilet is het andere niet

Niet alleen de aankleding van je toiletruimte, maar ook het toilet zelf bepaalt de stijl van je kleinste kamertje.


De vorm van je toiletpot kan je kiezen. Houd je van rond, ovaal of meer van hoekig? Alles is mogelijk. Baseer je op de vormgeving van decoratie-elementen of accessoires om je keuze te helpen bepalen. Naast de toiletpot is ook je toiletbril bepalend voor de uitstraling van het toilet. Toiletbrillen bestaan in een ultra dunne uitvoering, golvend of eerder statig. De ideale toiletbril is niet alleen uiterst comfortabel, maar ziet er ook stijlvol uit!


Ten slotte kies je een bijpassende duwplaat of bedieningspaneel. Ze bestaan in uiteenlopende stijlen en bevatten een knap staaltje technologie, zoals een waterspaarfunctie. Controleer bij de keuze van je duwplaat steeds of hij past op het aanwezige inbouwreservoir.

De finishing touch: black or white?

Laat je de inrichting van je toiletruimte aansluiten bij de rest van je interieur? Of maak je er een atypische en bijzondere plek van?


Belangrijk om weten is dat je toiletpot niet alleen in wit glanzend porselein beschikbaar is. Dankzij vernieuwende productietechnieken kan je nu ook kiezen voor een matte uitstraling. Zo sluit je mat wit toilet naadloos aan bij de matte look van de rest van je interieur.


Nog een opvallende nieuwigheid is een mat zwart toilet. Deze black beauty is een absolute blikvanger in elk toilet en combineert ideaal met de vele zwarte interieuraccenten die momenteel heel trendy zijn.
Voor de inrichting van je toilet kan je alle kanten uit.

Jij bepaalt je stijl, wij helpen je graag om het ideale toilet te kiezen.
Kom langs in één van onze showrooms en laat je professioneel adviseren.

Ik kom langs!


Deze artikels kunnen ook interessant zijn

Hoe kies ik een douche die bij mij past?

Heb je al een visie of weet je nog niet helemaal ‘hoe en wat’? Met deze handige tips en tricks weet je meteen waar beginnen.

Lees meer >

Hoe kies ik de perfecte radiator?

We geven je graag 5 handige tips bij het kiezen van de perfecte radiator. Nooit meer koud hebben in je badkamer, wie wil dat niet?

Lees meer >

Hoe kies ik een bad?

Waar moet je nu precies op letten bij de aankoop van een bad? Wij verzamelden enkele tips: hierop moet je letten bij het kiezen van een bad.

Lees meer >

Voor elk plekje in je badkamer een bad

Heb je een badkamer met vervelende hoekjes? Eventueel een lange muur? Een hoekbad en D-shape bad zien er gewoon uit maar zijn eigenlijk erg uniek!

Lees meer >
Op de hoogte blijven van X²O?

We voorzien heel wat nieuwe artikels vol inspiratie, tips & tricks.
Ook onze promoties en folders delen we graag met je!


Ik wil op de hoogte blijven