Bidets

Het uiterlijk van een bidet vormt samen met een toilet een mooi geheel. Maak uw keuze uit de merken Luca Varres, House of Ascott en Duravit.

Op en top hygiëne met het bidet toilet

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun toilet of badkamer te verrijken met een bidet. Met dit sanitaire hulpmiddel kun je je intieme zone grondig reinigen, zonder dat hier toiletpapier aan te pas komt. Hoe dit precies werkt? Daar vertellen wij je graag meer over.

Wat is een bidet en hoe werkt het?

Een bidet lijkt een beetje op een toilet, maar is toch toch iets anders. Dit sanitaire hulpmiddel gebruik je om je intieme zone te reinigen. Niet met toiletpapier, maar met water. Door water te gebruiken, kun je je onderlichaam grondig reinigen. En dit zonder schurend toiletpapier te gebruiken. Daarom wordt dit hulpmiddel ook wel een bidet handdouche genoemd.

Een bidet is altijd uitgerust met een bidetkraan. Dit kraantje gebruik je om water af te tappen. Dit water kun je vervolgens gebruiken om je intieme zone te reinigen. Vervolgens stroomt het water weg in de afvoer van de bidet wc.

Wat zijn de voordelen?

De bidet handdouche wint aan populariteit en dit is niet voor niets. Verrijk je jouw toilet of badkamer met een bidet toilet, dan profiteer je van diverse voordelen.

Ten eerste biedt een bidet toilet comfort en hygiëne. Veel mensen vinden het niet prettig om hun intieme zone na het toiletbezoek met toiletpapier of vochtige doekjes te reinigen. Het reinigen met water heeft hun voorkeur. Hier sluit de bidet wc perfect op aan.

Daarnaast is een bidet milieuvriendelijk. De productie van toiletpapier en vochtige doekjes is namelijk slecht voor het milieu. Gebruik je minder toiletpapier en vochtige doekjes, dan maak je een duurzame keuze.

Tot slot bespaar je geld. Je hoeft nu namelijk minder toiletpapier en vochtige doekjes te kopen, of hoeft deze zelfs helemaal niet meer in huis te halen. Dit brengt een besparing van tientallen euro’s per jaar met zich mee.

Een wc bidet kopen bij X2O

Wil jij van bovenstaande voordelen profiteren? Dan kun je een bidet handdouche kopen bij X2O. Op deze pagina vind je ons complete aanbod bidets.

Geef je toiletruimte een make-over met X2O

Wil je niet alleen een toilet bidet kopen, maar wil je je volledige toiletruimte een make-over geven? Bekijk dan ons aanbod hangtoiletten, staande toiletten, inbouwreservoirs en duwplaten. Ook voor accessoires, zoals een toiletaccessoireset, bestaande uit een wc-borstel en een toiletrolhouder, ben je aan het juiste adres bij X2O.