Tips bij het kiezen van een waskom in je badkamer.

Een badkamermeubel met wastafel staat centraal in de badkamer. Het is daarom belangrijk een wastafel te kiezen die helemaal voldoet aan jouw verwachtingen. Comfort en uitstraling horen hier uiteraard ook bij.


Bij een wastafel met opzetkommen staat je waskom op de wastafel. Maar hoe kies je nu de juiste waskom? Wij helpen je graag verder!


    

Tip 1: Kies de vorm

Start met het kiezen van de vorm van de waskom. De keuze is oneindig als het aankomt op de ideale waskom. Ovaal, rond, vierkant, rechthoekig, …


Stem je waskom af met de stijl van je badkamer. Een strakke badkamer zal een vierkante of rechthoekige waskom waarderen. Wens je graag iets zachter? Dan is een ronde of ovale waskom iets voor jou. Momenteel zijn waskommen met een organische vorm erg trendy!


      

Tip 2: Materiaal en kleur

Naast de vorm van waskom is ook het materiaal van de waskom belangrijk! Denk enerzijds aan onderhoud & duurzaamheid maar ook aan wat jij mooi vindt! Je kan niet missen, op voorwaarde dat je je eigen stijl volgt.


  • Solid Surface: matte, witte waskommen die perfect passen bij een wastafel in solid surface. Deze stijlvolle waskommen zijn beschikbaar in heel wat vormen en formaten. Solid surface is trouwens erg duurzaam in onderhoud en is naadloos.

    Tip. Combineer bij een solid surface wastafel en waskom, een bad of douchebak in solid surface


  • Porselein: De klassieker der klassiekers: een porseleinen waskom. Ga voor wit of zwart, glanzend of mat! Deze waskom past bij alles. Zijn tijdloze materiaal is bestand tegen krassen en geef een instant frisse look aan je badkamer.


  • Natuursteen: Mag het iets meer zijn? Een gedurfde waskom in natuursteen brengt je badkamer onmiddellijk in luxueuze sferen.


   

Tip 3: Werk af

Werk af met een afvoerplug en kraanwerk naar keuze.


Een waskom combineer je met een verhoogde wastafelkraan of een wastafelkraan die in de muur wordt gemonteerd. Zo creëer je de nodige ruimte om je waskom comfortabel en zonder spatten te gebruiken.


Kies voor een afvoerplug in hetzelfde materiaal als je waskom of sla het over een andere boeg en stem af met je kraanwerk. Perfectie zit in de details! Jouw keuze!


    
Jouw waskom gevonden of nog inspiratie nodig?

Kom dan zeker een kijkje nemen in onze showrooms of ontdek meer op de X²O webshop. Succes!Maak een afspraak!