Je luxueuze inloopdouche kiezen in 5 stappen

Comfortabel. Veilig. Toegankelijk voor jong en oud. Én prachtig om te zien. Er zijn heel wat redenen waarom inloopdouches geliefd zijn. Bovendien is je inloopdouche samenstellen eenvoudig dankzij deze 5 stappen. Lees verder voor meer inspiratie.

  1. Waar ga ik mijn inloopdouche plaatsen?
  2. Meten is weten
  3. Het oog wil ook wat
  4. Een goede basis
  5. Werk af met een douchekraan

1. Waar ga ik mijn inloopdouche plaatsen?

Meestal wordt een inloopdouche geplaatst in de hoek van je badkamer. Met deze traditionele en toegankelijke opstelling loop je gemakkelijk in en uit je douche! Bovendien bespaar je ruimte en creëer je een optisch ruimere badkamer.


Heb je een ruime badkamer en wil je daar optimaal gebruik van maken? Plaats je inloopdouche dan als open muuropstelling. Omdat je langs twee zijden je douche kan instappen, geef je je badkamer dat éxtra open gevoel.


Bij een nisopstelling plaats je de inloopdouche tussen drie muren. Zo creëer je een gezellig hoekje waar je kan genieten van een warme douche!


2. Meten is weten

Je maakt je inloopdouche zo groot of zo klein als je zelf wilt. We geven graag enkele tips & tricks mee om te bepalen hoe lang je douche moet zijn.


Om je badkamervloer te beschermen tegen waterspatten, raden we een minimumlengte aan van 1,40m. Verkies je een douchewand van 1m of 1,20m? Met een handig verkort glaspaneel (flexibel of vast) of zelfs een douchedeur bescherm je je vloer van spatwater.


Een andere mogelijkheid is om te opteren voor een douchebak die langer is dan je doucheglas. Zo lijkt je badkamer optisch groter én heb je geen natte badkamer na het douchen. Win-win!


💡Tip: Heb je het graag lekker warm bij het nemen van een douche? Met een draaideur sluit je de open zijde van je douche netjes af en behoud je toch de look van een inloopdouche.


3. Het oog wilt ook wat

Tijd om je inloopdouche samen te stellen!


Het doucheglas is het ideale startpunt om je gepersonaliseerde inloopdouche samen te stellen. Helder of grijs glas, met spiegelafwerking, met een matte strook, decoratief glas… De keuze is uitgebreid. Werk af met profielen in de door jou gekozen kleur (inox, chroom, mat wit of mat zwart) en maak het plaatje compleet.


💡 Tip: Ga je voor een strakke moderne look? Met de afwerking ‘Framed’of ‘Framed plus’ wordt je glas ingekaderd in mat zwarte of mat witte profielen.


4. Een goede basis

De douchebak is het fundament van je douche! Kies je douchebak in functie van je doucheglas of stem hem af op je wastafel. Ontdek de verschillende materiaalsoorten en kleuren en kies de douchetub die het best bij je badkamervisie past.


Fan van een volledig betegelde inloopdouche? Dat kan ook! Een stijlvolle douchegoot zal de afvoer van het water in goede banen leiden.


5. Werk af met een douchekraan

Om optimaal te kunnen genieten van je douche, is het goed even stil te staan bij je douchekraan.


Een ingebouwde douchekraan creëert een strakke evenwichtige look en zorg voor een rustige uitstraling. Omdat het buizenwerk weggewerkt is in de muur, komt ook de wandbekleding beter tot zijn recht. Zo krijg je dat échte welness gevoel én een minimalistische look! Je plaats de douchekop en kraan trouwens waar je maar wilt! Of waarom geen twee douchekoppen naast elkaar? Alles kan!


Liever minder gedoe bij de renovatie? Ga voluit voor een all-in-one douchekraan en kies een complete regendoucheset. Je tovert je douche in een mum van tijd en zonder grote aanpassingen om in een echte spa. Je vindt ze in uiteenlopende vormen, formaten én kleuren.
Deze artikels kunnen ook interessant zijn

Trendy inoxlook met CoolMetal kranen

 Kranen zijn verrassend bepalend voor de uitstraling van je hele badkamer. Naast chroomkleurige en zwarte kranen, kan je nu kiezen voor CoolMetal kranen.

Lees meer >

Je badkamer inrichten in 5 stappen

Heb je een kleine badkamer, een badkamer met een heel specifieke vorm of net een grote badkamer? Met deze 5 stappen haal je alles uit je ruimte en budget.

Lees meer >

Zwart op wit: een contrast met pit

Wat als je op zoek bent naar een beetje meer pit? Een stijlvol element dat even universeel is als wit, maar voor het perfecte contrast en balans zorgt?

Lees meer >

Mijn toilet inrichten! Hoe begin ik eraan?

Een toiletruimte inrichten is een leuk interieurproject, want je kan snel genieten van het resultaat. De mogelijkheden zijn eindeloos en je kan er een erg persoonlijke plek in je huis van maken.

Lees meer >
Op de hoogte blijven van X²O?

We voorzien heel wat nieuwe artikels vol inspiratie, tips & tricks.
Ook onze promoties en folders delen we graag met je!


Ik wil op de hoogte blijven