Elektrische of centrale verwarming? Kies de handdoekdroger die bij je past!

Een warme douche of bad nemen is natuurlijk altijd puur genieten! Maar het is pas echt genieten geblazen als je badkamer ook nog eens lekker verwarmd is. Zeker tijdens de koude wintermaanden. Maar hoe verwarm je nu je badkamer? Kies je voor elektrisch? Of sluit je je badkamerradiator aan op de centrale verwarming?


Alles begint met te bepalen wat er mogelijk is. Bekijk de afmetingen van je badkamer. Hoe verwarm je je huis momenteel? Wil je op momenten heel snel je badkamer warm hebben? Wat doe je tijdens de zomermaanden? Heb je zonnepanelen op je dak liggen? Afhankelijk van deze antwoorden kies je voor elektrisch of centrale verwarming.
Eenvoudig met centrale verwarming

Heb je een aansluiting voor centrale verwarming voorzien in je badkamer? In dat geval kan je gemakkelijk je radiator aansluiten. Easy peasy! Maar het biedt meer voordelen dan enkel de installatie. Aangezien je badkamerverwarming gewoon meedraait op het circuit van de verwarming in je huis, ligt de kost ook heel wat lager. Een handdoekdroger op centrale verwarming verbruikt dan ook heel wat minder dan een elektrisch toestel. Wat zeker een voordeel is als je kan genieten van een grote badkamer.


Wist je trouwens dat via centrale verwarming je radiator meer warmte genereert? Wat natuurlijk extra fijn is als je uit de douche stapt. Hallo warme handdoeken!

Waarom elektrisch?

Elektrisch verwarmen is het ideale alternatief als er geen aansluiting voor centrale verwarming voorzien is. Zoals bijvoorbeeld bij een extra ruimte op de zolder of in de garage.

Een elektrische radiator wordt bovendien vaak bestempeld als een energievreter. Maar niets is minder waar! Kijkend naar het kostenplaatje, kan je badkamer elektrisch verwarmen ook voordelig zijn. Denk maar aan zonnepanelen. Door je badkamer elektrisch te gaan verwarmen dankzij de elektriciteit van je zonnepanelen, kan je heel wat gaan besparen! Zo heb je een warme badkamer aan een mooi tarief! Win-win!

Nog niet overtuigd? Wat dacht je van deze voordelen van een elektrische verwarming in je badkamer:

  • Erg eenvoudige installatie. Ophangen, in het stopcontact steken en klaar is kees!
  • Ben je vergeten je verwarming aan te zetten? Met een elektrische handdoekradiator warmt je badkamerruimte in no-time op!
  • Met zonnepanelen ben je bovendien nog milieuvriendelijk ook.
  • Dit verwarmingselement bedien je lokaal. Dus tijdens de zomerperiodes kan je gemakkelijk je badkamertje opwarmen.

Elektrisch verwarmen is dus ideaal voor de kleinere badkamer (is natuurlijk ook afhankelijk van de grote en plaats van je radiator). Maar wat in geval van een grote badkamer? Dan is via centrale verwarming zeker dé aanrader! Of had je al gedacht aan de combinatie van elektrisch en verwarmen via de centrale verwarming?
Best of both worlds

Twijfel je? Je kan ook opteren voor een mix! Deze handdoekradiatoren werken via de centrale verwarming maar hebben daarbovenop ook nog een elektrische functie. Zo kan je in de tussenseizoenen, wanneer de centrale verwarming niet gebruikt wordt, aanspraak maken op de elektrische functie. Ook handig voor dat extra duwtje tijdens de koude wintermaanden voor een snel, opgewarmde badkamer!
Keuze kunnen maken?

Het uitgebreide assortiment van X²O biedt heel wat opties. Voor ieder wat wils! Ontdek meer in de X²O webshop of laat je begeleiden door onze medewerkers in één van de X²O winkels. Op zoek naar meer inspiratie? Blader zeker eens door de Vipera cataloog.

Deze artikels kunnen ook interessant zijn

Hoe kies ik een douche die bij mij past?

Heb je al een visie of weet je nog niet helemaal ‘hoe en wat’? Met deze handige tips en tricks weet je meteen waar beginnen.

Lees meer >

Hoe kies ik de perfecte radiator?

We geven je graag 5 handige tips bij het kiezen van de perfecte radiator. Nooit meer koud hebben in je badkamer, wie wil dat niet?

Lees meer >

Hoe kies ik een bad?

Waar moet je nu precies op letten bij de aankoop van een bad? Wij verzamelden enkele tips: hierop moet je letten bij het kiezen van een bad.

Lees meer >

Voor elk plekje in je badkamer een bad

Heb je een badkamer met vervelende hoekjes? Eventueel een lange muur? Een hoekbad en D-shape bad zien er gewoon uit maar zijn eigenlijk erg uniek!

Lees meer >
Op de hoogte blijven van X²O?

We voorzien heel wat nieuwe artikels vol inspiratie, tips & tricks.
Ook onze promoties en folders delen we graag met je!


Ik wil op de hoogte blijven