Hoe installer ik mijn Linie badkamermeubel?

Een Linie Lado of Linie Classo badkamermeubel gekocht? Proficiat! We leveren jouw meubel voorgemonteerd én we leggen je hier in 6 stappen uit hoe je een Linie badkamermeubel installeert.

 1. Voorbereiding is key!
 2. Badkamermeubel plaatsen
 3. Plaats de wastafel en sluit de kraan aan
 4. Hang je spiegel aan de muur
 5. Extra opbergruimte dankzij een bijhorende kolomkast
 6. Controleer en werk af

Belangrijk: deze stappen zijn van toepassing voor zowel de Linie Lado als de Linie Classo (staande kast). Enkel bij stap 2 maken we een onderscheid tussen de zwevende kast (1 en 2 laden) en de staande kast (3 laden).


    

Stap 1: Voorbereiding is key!

Start met het uitpakken van je voorgemonteerde badkamermeubel. Je hoeft het dus zelf niet meer helemaal in elkaar te steken. Handig!

Controleer of alle benodigde materialen aanwezig zijn. Zoek het juiste gereedschap bij elkaar en ga van start.


Wat je nog nodig hebt:

 • Boormachine
 • Kruisschroevendraaier
 • Potlood
 • Waterpas
 • Rolmeter


💡 Tip: Plaats het uitgepakte meubel op karton. Zo wordt het niet beschadigd. Heb je trouwens alle leidingen dichtgedraaid? Zo houd je je badkamer droog!


     

Stap 2: Badkamermeubel plaatsen

Wanneer alle leidingen op hun plaats zitten, kan je je badkamermeubel plaatsen.


Zwevende kast: Linie Lado met 1 of 2 laden

Bepaal de juiste hoogte. Meet eventueel ook de dikte van je wastafel en trek deze centimeters af van je gewenste totale hoogte. Wat wij aanraden, zodat elk gezinslid comfortabel de handen kan wassen:

 • Geïntegreerde wastafel: 90 cm hoogte
 • Meubel met opzetkommen: 85 cm hoogte

Je kast ophangen:

 1. Kijk waar de bevestigingspunten zitten in je badkamermeubel en trek een horizontale lijn (met waterpas) op de muur op de jouw gekozen hoogte.
 2. Teken met een potlood waar de boorgaten moeten komen.
 3. Boor de gaten en plaats pluggen.
 4. Bevestig de muurplaten met bijhorende schroeven.
 5. Maak de onderkast vast met de bevestigingshaken en haak ze vast op het muurplaatje.
 6. Gebruik de regelschroeven in de kast om de kast netjes tegen de muur te laten aansluiten.
 7. Doe nog een controle met de waterpas. Zodat je onderkast zeker recht hangt!

Voor meer informatie, bekijk ook zeker even de installatiefiche die je meekrijgt bij het meubel.

Plaats na bevestiging van je badkamermeubel vervolgens de extra ondersteuning (Linie Support). Monteer deze net onder je badkamermeubel tegen de muur. Ga terug aan de slag met het boren van gaten en bevestig de extra ondersteuning in de muur en in je meubel.


💡 Tip:  een badkamermeubel kan zwaar zijn, vraag aan een vriend/familielid om te helpen plaatsen.


Staande kast: Linie Classo of Linie Lado met 3 laden

De staande kast leveren we ook voorgemonteerd. Ook de sokkel waarop de kast zelf staat, is al netjes bevestigd. Het enige wat je nog zelf moet doen, is je nieuwe badkamermeubel op de juiste plaats tegen de muur zetten! En ga dan verder met de stappen hieronder voor de wastafel, de kraan, spiegel en de kolomkast.


     

Stap 3: Plaats de wastafel en sluit de kraan aan

Badkamermeubel: check! Op naar de wastafel.

Maak gebruik van een tape om je badkamermeubel en wastafel te beschermen van de sanitaire siliconen. Door 3mm uitsparing te voorzien tussen de tape en de muur, maken vlekken geen kans. Breng de tape aan op je badkamermeubel en de zijkanten van je wastafel. Ga vervolgens aan de slag met sanitaire silicone. Geef de bovenkant van de onderkast een laagje sanitaire silicone. Plaats de wastafel op de kast. Passeer vervolgens nogmaals met de sanitaire silicone aan de achterkant van de wastafel om gaatjes te dichten.


💡 Tip: Gebruik zuurvrije silicone, zo vermijd je vlekken op je badkamermeubel en wastafel.Heb je gekozen voor opzetkommen? Bekijk dan eerst waar je je opzetkom(men) wilt plaatsen. Je zal in je wastafeltablet eerst een kraangat en een gat voor de sifon moeten boren. Houd hierbij rekening met de sifonuitsparing van de kast!


Installeer na het plaatsen van je wastafel je kraan naar keuze. Verbind de flexslangen van de kraan met de hoekstopkranen. Links voor warm water, rechts voor koud water. Sluit de sifon aan en open de hoofdkraan.


    

Stap 4: Hang je spiegel aan de muur

Je kijkt nooit zoveel in de spiegel als in je badkamer. Belangrijk dus dat hij hangt zoals het hoort! Op zoek naar extra opbergruimte? Kies dan voor een spiegelkast.


Standaard wordt een spiegel uitgelijnd met bovenzijde 2 meter vanaf de grond. Afhankelijk van het type spiegel (rond/verticaal/horizontaal/spiegelkast) en de ooghoogte kan je hier uiteraard nog mee spelen.💡 Tip:  Vergeet de verlichting boven je spiegel niet. Wist je trouwens dat je ook kan kiezen voor een spiegel met geïntegreerde LED-verlichting?


Stap 5: Extra opbergruimte dankzij een bijhorende kolomkast

Handdoeken en je favoriete badkamerproducten berg je netjes op in een bijhorende kolomkast. Bovendien neemt een kolomkast niet veel plaats in. Win-Win!


Door je kolomkast uit te lijnen met de onderkant van je meubel of de bovenkant van je spiegel maak je van je badkamer een prachtig geheel.


Bepaal de hoogte, boor gaten en plaats pluggen op de gewenste plaats. Bevestig de muurplaten en haak de kolomkast via zijn bevestigingshaken aan de muur vast. Met regelschroeven sluit je de kolomkast perfect tegen de muur aan.💡 Tip: Ga met een waterpas nog even na of alles recht hangt.


Stap 6: controleer en werk af

Alles hangt? Perfect, doe nog een finale controle met de waterpas. Sluit de hoofdkraan terug aan en controleer op lekken.💡 Tip:  Denk eraan dat een badkamer een vochtige omgeving is. Dus ook het stroomcircuit. Beveilig daarom het circuit met een verliesstroomschakelaar van 30mA.


Werk af en maak je badkamer gezellig met de juiste accessoires. Installeer een handdoekhouder of een wandlegbord voor leuke productjes en een plantje.


Veel succes!

Met deze tips ga je helemaal zelf aan de slag met jouw badkamermeubel.

Ontdek ons uitgebreide Linie assortiment of kom een kijkje nemen in één van onze X²O showrooms.


Maak een afspraak!