BatiWooow / Hoe kies ik? / Radiator

Hoe kies ik een radiator?Stap 1 : welk type?

Een handdoekradiator of een klassieke radiator voor de badkamer? Een handdoekradiator droogt en warmt handdoeken op een efficiënte manier. Met de restwarmte kan je ook een kleinere badkamer verwarmen. Een badkamerradiator met handdoekdrager warmt snel een ruime badkamer op en laat de lucht makkelijk circuleren.

  

Stap 2 : welke energiebron?

Een badkamerradiator kan je enkel aansluiten op de centrale verwarming. Een handdoekdroger kan zowel aangesloten worden op de centrale verwarming als ook elektrisch worden aangestuurd. Zodat je hem enkel in het tussenseizoen kan laten draaien voor warme handdoeken. Combineren kan ook, zo profiteer je in de winter van de centrale verwarming en kies je in iets warmere maanden voor elektriciteit.

 

Stap 3 : te verwarmen ruimte

Je ideale radiator verwarmt je badkamer of je handdoeken goed en snel. Het is belangrijk dat je genoeg vermogen hebt en je kan zelf berekenen hoeveel je nodig hebt. Bepaal het volume van je badkamer, ga na wat het isolatieniveau van je badkamer is en beoordeel samen met je badkameradviseur of het gewenste model voldoende vermogen biedt.

  

Stap 4 : model en kleur

Radiatoren zijn er in alle vormen en formaten. Plaats je compacte radiator handig boven je bad of kies voor een dubbele uitvoering voor meer warmte. En welke kleur kies je?

Glanzend of mat wit, hip antraciet of stijlvol zwart?

  

Stap 5 : bijpassende kraan

Een radiator kraan in dezelfde kleur als je radiator tilt je badkamer meteen naar een hoger niveau. Welke kraan je kan kiezen, hangt af van je energiebron : elektrische of centrale verwarming.

  

Bekijk alle radiatoren