BatiWooow / Hoe kies ik? / Douche

Hoe kies ik een douche?Stap 1 : Waar installeren?

Denk goed na over waar je een douche wil plaatsen. In een nis creëer je een gezellig plekje, in een hoek bespaar je ruimte en langs de muur ga je voor een extra large gevoel.

Bepaal de juiste afmeting en denk aan de aan- en afvoer van water.

  

Stap 2 : Met of zonder deur?

Een deur maakt je doucheruimte helemaal af en houdt je lekker warm tijdens het douchen. Kies voor een draai- of schuifdeur en tover je badkamer om tot een privé welness ruimte. Liever geen deur en een meer ruimtelijk gevoel? Dan is een inloopdouche vast iets voor jou. Elegant, modern en praktisch.

 

Stap 3 : Welke deur?

Een douche met draaideur is erg geliefd. Weet wel dat dit soort deuren naar buiten draaien en daardoor een grote cirkel maken. Een interessant alternatief hiervoor zijn pendeldeuren of saloondeuren. Een schuifdeur is iets handiger in een kleine badkamer. Het voordeel van een douchedeur is dat ze de warmte in de douche houdt

  

Stap 4 : Welk glasmotief?

Met helder glas komt de badkamerruimte helemaal tot zijn recht en lijkt er geen plaats verloren te gaan. Liever wat meer privacy? Personaliseer je doucheglas met 1 van de beschikbare motieven.

  

Stap 5 : Profielkleuren

Een belangrijk detail van je douche zijn de doucheprofielen. Ze bepalen mee de sfeer van je badkamer. Zowel door hun vormgeving als hun kleur. Bij inloopdouches kan je de kleur van je doucheprofielen afstemmen op de kleur van het douchekraanwerk.

  

Stap 6 : Vul aan met douchebak en douchewandbekleding

Een douchebak houdt je badkamervloer droog. Kies je favoriete exemplaar uit talloze afmetingen, materialen en formaten. Douchewandbekleding beschermt dan weer je muren. Ze zijn makkelijk in onderhoud (geen voegen schrobben) en doen je badkamer groter lijken.

  

Bekijk alle douches