Douche en doucheglas schoonmaken.

Of je inloopdouche nu het middelpunt van je badkamer is of niet, je houdt deze graag proper en netjes! Een douche schoonmaken bestaat uit verschillende onderdelen: doucheglas en doucheprofielen. We zetten je graag op weg hoe je hier het best aan begint.


 

Onderhoud doucheglas:

Door het spattende water is je glazen douchewand gevoelig voor kalkaanslag. Om dat te voorkomen, is het aangewezen na elk gebruik de glaswand af te spoelen met koud water en droog te wrijven met een zachte doek of een douchewisser. Reinig daarbovenop het glas met een glasreiniger voor gebruikelijk onderhoud. Om kalkaanslag te verwijderen gebruik je de X²O kalkverwijderaar .


Om het glas gedurende een langere tijd (afhankelijk van de gebruiksfrequentie) waterafstotend te maken en het vastzetten van kalk en vuil te voorkomen, kan je het glas behandelen met een nano-protector. Let op! Bij het gebruik van een nano protector: enkel behandelen langs de binnenzijde (gebruikszijde) van de douche. Volg nauwgezet de aanbrenginstructies op de fles en respecteer de droogtijd.


   

Doucheprofielen:

Droog na elk gebruik de profielen af met een zachte doek. Reinig de profielen wekelijks met water en milde zeep of reinigingsmiddel op basis van citroenzuur. Bij gebruik van een spray altijd eerst op een zachte doek aanbrengen en niet direct op de profielen. Gebruik het reinigingsmiddel steeds zoals voorgeschreven op de verpakking.


Bij hardnekkig kalkaanslag kan een eerste reiniging niet voldoende zijn en kan je de profielen meerdere keren reinigen met een zacht reinigingsmiddel op basis van citroenzuur. Bij voorkeur steeds verdund gebruiken. Laat het reinigingsmiddel nooit langer inwerken dan aangegeven op de verpakking van het product.


Gebruik nooit reinigingsmiddelen die zoutzuur, azijnzuur, chloor of ander schadelijk, agressief middel bevatten. Gebruik geen fosforhoudende reinigingsmiddelen. Gebruik bovendien nooit schuursponsen of andere ruwe doeken en vermijd hard contact met de profielen. Dit kan schade veroorzaken aan de profielen.