Mijn bad schoonmaken: hoe doe ik dit?

Echt genieten van een warm bad, begint met een proper bad! Het is daarom belangrijk om ook even stil te staan hoe je je bad moet onderhouden en schoonmaken. Wij helpen je graag op weg! Kijk bij het materiaal van je bad en ga aan de slag.


De algemene regel om je bad netjes en schoon te houden is : Spoel na elk gebruik je bad met koud water en wrijf nadien droog met een zachte doek. Zo blijft je badkuip proper en beperk je kalkaanslag tot een minimum!


Acryl baden:

Acryl baden kuisen kan eenvoudig met een vochtige doek en water met een mild schoonmaakmiddel. Zoals de Universele badkamerreiniger. Producten met agressieve zuren, azijn, chloorhoudende of schurende bestanddelen kunnen het oppervlak van het bad beschadigen en vermijd je beter. Last van kalkaanslag? Ga dan op zoek naar een product op basis van citroenzuur. Vergeet na het reinigen niet na te spoelen met koud water.


Specifiek voor acryl kan je een speciale acrylreiniger gebruiken. De acryl reiniger en krasverwijderaar werkt hier ideaal voor! Je kan daarnaast ook een autopolish gebruiken. Dit is een middel dat gebruikt wordt om de carrosserie van auto’s te poetsen. Deze producten maken eerst en vooral het oppervlak terug glanzend maar leggen ook een waterafstotend laagje op je bad. Dat laagje maakt het materiaal bestand tegen vlekken en kalkaanslag.


LET OP: Heb je een mat acryl bad? Gebruik dit dan niet! Het zal de matheid van je bad aantasten.


     

Quaryl baden:

Quaryl is een mengeling van kwarts en acryl en combineert de beste eigenschappen van beide materialen. The best of both worlds dus! Quaryl vergt weinig onderhoud. Vuil hecht zich nauwelijks en kan bijgevolg moeiteloos worden weggeveegd.


Kalkaanslag verwijderen doe je met een antikalk product (bv. Citroenzuur). Gebruik hierbij een zachte, niet schurende spons. Zeep- en vetresten kunnen verwijdert worden met een universele allesreiniger. Na het reinigen steeds naspoelen met koud water. Vermijd het gebruik van schuurmiddelen, agressieve zuren, ontstoppers, ammoniak, bleekmiddelen, en chloor.


    

Solid Surface:

Solid surface is een niet-poreus materiaal dat je eenvoudig kan onderhouden met een vochtige doek/spons en een zacht reinigingsmiddel. Hou je Solid Surface bad zo goed als nieuw door regelmatig in cirkelbewegingen te reinigen. Dit helpt de oorspronkelijke staat van het materiaal te bewaren en voorkomt slijtage. Gebruik voor hardnekkig kalkaanslag of zeepresten een Solid Surface Reiniger.


Zit er een klein, licht krasje in je bad? Ga dan aan de slag met een fijne schuurspons. Doe dit zacht en in een cirkelvormige beweging. Vermijd het gebruik van agressieve zuren, producten op basis van chloor, azijn of aceton. Deze producten kunnen verkleuring veroorzaken en zijn niet geschikt voor Solid Surface baden.


    

Massagebad:

Hoe je van dat ietsje meer in bad? Dan heb je waarschijnlijk gekozen voor een massagebad! Een massagebad reinigen kan met een vochtige doek en water met een mild schoonmaakmiddel. Producten met agressieve zuren, azijn, chloorhoudende of schurende bestanddelen kunnen het oppervlak van het bad beschadigen. Kalkaanslag verwijder je met een product op basis van citroenzuur. Na het reinigen: niet vergeten naspoelen met koud water!


Hoe je systeembad grondig reinigen?


Stap 1: Laat het bad vollopen met warm water. Gebruik een geschikte whirlpoolreiniger, voeg de juiste hoeveelheid (zie etiket flacon) toe en laat het bad gedurende 10 minuten draaien.

Stap 2: Stop het systeem en laat 30 minuten inwerken.

Stap 3: Laat het systeem nogmaals werken gedurende 10 minuten.

Stap 4: Laat het bad leeglopen en spoel goed na met koud water.

Stap 5: Indien nodig kan je de behandeling herhalen.


Op zoek naar nog meer tips om je badkamer spik en span te houden? Ontdek hier meer!