Hoe onderhoud ik een accessoire in chroom of solid surface?

Om lang plezier te hebben van je accessoires is het belangrijk ze goed te onderhouden. X²O biedt accessoires aan in verschillende materialen.


Chroom

Kalkaanslag is een van de meest voorkomende kwaaltjes bij chroom accessoires. Je kan kalkaanslag beperken door je product bij installatie te behandelen met autopolish, een middel dat ook gebruikt wordt om de carrosserie van auto’s te poetsen. Herhaal de behandeling met autopolish halfjaarlijks. Om kalk te verwijderen kan je gebruik maken van een kalkverwijderaar. Reinig chroom regelmatig met een milde reiniger zoals een chroom reiniger en wrijf droog met een zachte doek. Om de natuurlijke glans van chroom te herstellen en een dunne beschermlaag te creëren, kan je gebruik maken van een chroom polisher. Agressieve reinigingsmiddelen vermijd je beter, want die kunnen de chroomlaag aantasten.


Solid surface

Solid surface is een niet-poreus materiaal dat je eenvoudig kan onderhouden met een vochtige doek of spons en een zacht reinigingsmiddel. Solid surface regelmatig in cirkelbewegingen reinigen, helpt de oorspronkelijke staat van het materiaal te bewaren en voorkomt slijtage. Zo blijft je solid surface accessoire in perfecte staat. Voor hardnekkige vlekken kan je bij matte solid surface-oppervlakken een schuurmiddel en schuurspons gebruiken. Lichte krassen in solid surface kunnen bewerkt worden met zeer fijn schuurpapier. Agressieve schoonmaakmiddelen die zuren bevatten, of middelen op basis van aceton kunnen verkleuringen veroorzaken en zijn niet geschikt voor solid surface.