BatiWooow / 6 Badkamertrends / Gepersonaliseerde badkamer

Zo mix en match je het ideale badkamermeubel


Jij en je huisgenoten maken meerdere keren per dag een pitstop in de badkamer. Zorg dus dat je badkamer niet alleen praktisch is maar ook aangenaam om in te vertoeven. Jij kiest helemaal naar eigen smaak. In 4 stappen loodsen we je naar jouw perfecte badkamermeubel.


Tip:
bekijk eerst onze video en lees dan de uitleg bij elke stap
     

  Stap 1 - je onderbouwkast: stijlvol en praktisch

  Het begint allemaal bij de opstelling in je badkamer. Start met het opmeten van de beschikbare ruimte. Hou in je achterhoofd dat de keuze voor een enkele of dubbele wastafel veel invloed heeft op de breedte van je meubel. Ook in diepte kan je variëren. Meubeldieptes gaan van 40 cm diep tot 55 cm diep.


  TIP: kies je voor 1 wastafel en heb je plaats over? Overweeg dan de optie “asymmetrisch meubel”. Daarbij plaats je de wastafel links of rechts en heb je aan de andere kant extra werkruimte over.


  Wil je een staand meubel of liever toch een zwevend model?


  • Zwevend badkamermeubel: als je van een ruimtelijk gevoel houdt. Zo'n meubel zorgt ook voor een strakke en luxueuze uitstraling en is bovendien heel makkelijk te onderhouden.
  • Staand badkamermeubel: robuuster uitzicht en tot 50% meer ruimte voor je producten.

  Kies zowel bij zwevende als staande onderbouwkasten uit tal van materialen, kleuren en afmetingen.


  Let bij de aankoop ook op gebruiksvriendelijke laden en hoeveel je er boven elkaar wil (1, 2 of 3). Volledig uittrekbare laden waarbij je de inhoud van je lade in 1 oogopslag ziet zijn erg praktisch. Handig zijn ook meubellades die zacht sluiten. Helemaal goed zijn laden die je eenvoudig in hoogte en breedte kunt bijregelen.


  Stap 1 samengevat:

  • Meet hoeveel plaats je hebt (lengte, breedte en diepte)
  • 1 of 2 wastafels of waskommen?
  • Symmetrisch of asymmetrisch badkamermeubel?
  • Staand of zwevend model?
  • 1, 2 of 3 laden boven elkaar?
  • Welk materiaal en welke kleur?
  • Let op de kwaliteit van de laden

      

  Stap 2 - je wastafel: functioneel en elegant


  Handen wassen, tanden poetsen, snel een glas water drinken, je doet het allemaal aan je badkamerwastafel. Kies voor een inbouwwastafel met inliggende waskommen, die een mooi geheel vormen met je meubel. De andere optie is een opbouwwastafel, die de laatste jaren uitgroeide tot een enorme trend.


  Bij een inbouwwastafel kies je 1 materiaal voor het geheel. Bij opbouwwastafels kan je een materiaal kiezen voor de tablet en dan ben je nog vrij in keuze voor het materiaal van de waskommen die je erop zet.


  Belangrijk: kies een wastafel met dezelfde afmetingen als de onderkast. Ook raden wij je sterk aan om een wastafel te kiezen van hetzelfde merk als de onderbouwkast. Zo ben je zeker dat de afmetingen kloppen.


  Tenslotte, en niet onbelangrijk: de keuze van je wastafelkraan! Hier zijn opnieuw een heleboel mogelijkheden qua model en kleur. Handige tip: bekijk ons aanbod wastafelkranen in de webshop en gebruik de filters om de verschillende kleuren en modellen te verkennen.


  Stap 2 samengevat:

  • Inbouwmodel of opbouw met waskommen?
  • Welke materialen kies je?
  • Let erop dat je wastafel even groot is als je onderbouwkast!
  • Werk af met de perfecte wastafelkranen

      

  Stap 3 - je spiegel: onmisbaar en uniek

  Raak geïnspireerd door onze ruime collectie badkamerspiegels en combineer naar eigen smaak.


  De vorm en richting van je spiegel:

  Meer opbergruimte nodig? Dan is een spiegelkast ideaal voor jou. Zo integreer je in 1 klap 2 belangrijke onderdelen van je badkamer. Wist je dat je ook spiegelkasten hebt waarbij ook de binnenzijde van de spiegelkastdeuren bestaan uit een spiegel? Een aanrader bij het stylen van je haar.


  Tenslotte heb je nog de keuze uit een paar technologische snufjes. Een spiegel met verlichting creëert een bijkomend lichtpunt in je ruimte dankzij ingebouwde, technologische LEDs. Met spiegels met anti-damp functieheb je nooit meer last van een beslagen spiegel wanneer je uit de douche stapt.


  Stap 3 samengevat:

  • Kies de vorm van je spiegel
  • Vlakke spiegel of liever een spiegelkast?
  • Met LED-verlichting?
  • Met anti-damp functie?

    

  Stap 4 - je kolomkast: stevig en efficiënt


  Rommel in je badkamer is verleden tijd want een kolomkast zorgt voor meer plaats om al je spullen netjes weg te bergen. De perfecte oplossing voor het opbergen van je handdoeken. Zijn slanke figuur oogt mooi in elke badkamer en door gebruik te maken van de hoogte van je ruimte, spaart deze kast plaats uit in de breedte. We bieden bij elke collectie een kolomkast aan die past bij het badkamermeubel. Afwerken tot in de puntjes doe je met bijhorende badkameraccessoires.


  De badkamer van je dromen begint bij je badkamermeubel. Bij X²O Badkamers kies je een badkamer zoals jij ze wil met de badkamermeubelen die bij jouw stijl aansluiten. En wat meer is? X²O Badkamers laat je eindeloos combineren dankzij ons uitgebreide assortiment. Geen uitdaging te moeilijk voor onze getrainde adviseurs. Mix en match erop los!      
  Kunnen we nog helpen bij het Mix & Matchen van je droommeubel?

  Onze badkameradviseurs staan voor je klaar!  Maak een afspraak!