BatiWooow / 6 Badkamertrends / Warme houtsoorten

Hout in de hoofdrol

Hout in de badkamer lijkt op het eerste gezicht misschien een slecht idee, maar niets is minder waar. Hout is tijdloos, charmant en straalt gezelligheid uit.

Creëer een oase van rust in je badkamer dankzij natuurlijke elementen. Warm aanbevolen door X²O Badkamers.


Soorten hout

Bij hout kan je twee kanten op : of je gaat voor massief of je kiest voor een houtlook. Massief hout straalt authenticiteit en warmte uit. Bovendien is elk massief houten meubel anders en zo heb je dus altijd een uniek exemplaar in je badkamer. Het is meer dan ooit de investering waard. Ons kwaliteitsmerk Balmani biedt je hoogwaardige houtvarianten aan zoals teak, notelaar en eik, tegen competitieve prijzen.

 

Meubelen met realistische houtlook, hebben dezelfde uitstraling als hout, maar zijn gemaakt van melamine met houtstructuur. Ze zijn makkelijk te onderhouden en betaalbaarder dan hun massieve soortgenoten. In onze Storke Edge en Linie collecties vind je talloze meubelen met houtlook.

   

Uiteenlopende stijlen

Hout vindt zijn plaats in elke badkamerstijl. Een natuurlijke uitstraling krijg je sowieso, maar in combinatie met andere kleuren en materialen, creëer je een volledig eigen sfeer. 

  • Ga je voor wit? Dan krijgt je badkamer een frisse en moderne allure
  • Zwarte tinten geven een stoerder en industrieel karakter aan je ruimte.
  • Hout en marmer tonen een luxueus kantje
  • Houten paletten geven een rustieke look

Ben je een grote fan van hout? Aarzel dan niet om je houten elementen overal in je badkamer terug te laten komen. Je kan je badkamerwand met hout bekleden, houten wandplanken kiezen of de architecturale toer opgaan met een Forma badkamermeubel.

   

Watervrij genieten

Je wil natuurlijk jarenlang kunnen genieten van je favoriete badkamermeubelen. Daarom is het belangrijk om ze op de juiste manier te behandelen, schoon te maken en te onderhouden. Melamine meubelen met houtlook reinig je makkelijk met een natte spons in combinatie met een X²O melamine reiniger. Meer weten? Dit artikel legt alle onderhoudsgeheimen van badkamermeubelen bloot.

 

Hout is een natuurproduct, het leeft, het beweegt. Zet je massieve badkamermeubel niet te dicht tegen een warmtebron, zoals een handdoekradiator, en vermijd ook contact met fel zonlicht. Stof verwijderen doe je eenvoudig met een droge, zachte en pluisvrije doek. Meer onderhoudstips voor je massief, houten badkamermeubel vind je in deze blog.

    

Eindeloos decoreren

Je kan hout ook makkelijk terug laten keren in je badkameraccessoires. We spraken al over houten wandplanken. Iets wat misschien minder voor de hand ligt, zijn spiegels met een houten rand of een spiegelkast met houten afwerking. Hout is ook een toegevoegde waarde in je toiletruimte. Mooi meegenomen is dan ook dat je de stijl van je badkamer helemaal kan doortrekken. In onze showrooms en online vind je een uitgebreide keuze aan toiletmeubelen in massief hout of in melamine met houtlook.

 

Hout straalt rust, warmte en gezelligheid uit en combineert schitterend met andere kleuren. Ga je voor stoer, modern of landelijk, de keuze is helemaal aan jou. Heb je toch nog wat twijfels over hoe hout past in een vochtige ruimte? Onze badkameradviseurs leggen je graag uit tussen welke houtsoorten je kan kiezen en hoe je je houten meubel zo lang mogelijk mooi houdt.