Tips voor een kleine badkamer

Ben jij één van de velen met een iets kleinere badkamer dan je zou willen? Als je de ruimte slim benut, hoeft dat helemaal geen nadeel meer te zijn!De eerste tip: ga voor wit.

Hoe meer wit in je badkamer, hoe groter die lijkt. Wil je contrast, dan zijn zwart kraanwerk en zwarte accessoires ideaal.Begin bij het badkamermeubel

Geen badkamer zonder badkamermeubel. Een eenpersoonsmeubel neemt uiteraard het minst plaats in beslag, maar wat heeft jouw badkamer nodig?

  • Heb je de badkamer (even) voor jou alleen? Kies dan voor een eenpersoonsmeubel.
  • Een asymmetrisch meubel biedt meer opbergruimte en meer plaats voor je favoriete producten.
  • Is het altijd spitsuur in de badkamer? Kies dan voor de luxe van een tweepersoonsmeubelen en compenseer met een iets kleinere douche.

Zowel één- als tweepersoonsmeubelen zijn beschikbaar met een plaatsbesparende diepte, voor wat meer bewegingsruimte in je badkamer.

Een zwevend of staand meubel? Beide hebben voordelen in een kleine badkamer. Een staand meubel levert je tot 50% meer opbergruimte op. Een zwevend meubel maakt schoonmaken eenvoudig en oogt ‘luchtig’, waardoor de ruimte niet te vol lijkt.


Ruimte winnen achter de spiegel

Wil je een elegante oplossing om opbergruimte te creëren in een kleine badkamer? Kies dan voor een spiegelkast boven je wastafelmeubel. Zo zitten je dagelijkse spullen netjes uit het zicht en heb je ze toch meteen bij de hand.
Zorgeloos doucheplezier

Een goede optie voor de kleine badkamer is een douche met hoekinstap. Dankzij die handige opstelling bespaar je ruimte én heb je genoeg plaats om ontspannen te douchen.


Wil je graag een inloopdouche? Ook dat kan, met een beetje creativiteit, in een kleinere badkamer. In plaats van een bad kan je perfect een heerlijke inloopdouche installeren.
💡Tip: bij een glaspaneel kleiner dan 140 cm gebruik je best een deur of zijpaneel. Vanaf 140 cm kan je kiezen voor een open opstelling, zonder deur.


💡Tip: om de ruimte groter te laten lijken, kies je best voor helder doucheglas. Doorzichtig glas breekt de ruimte niet en laat al het licht door.
Baden in luxe

Wie zegt dat je in een kleine maar fijne badkamer niet kan in baden in luxe? Met een inbouwbad of hoekbad maak je optimaal gebruik van je ruimte.


Met een inbouwbad kan alle kanten uit omdat je het volledig integreert in je badkamer. Een ideaal plekje voor je bad is bijvoorbeeld onder een  hellend dak.


Dankzij een ruimtebesparend hoekbad hoef je niet aan elegantie in te boeten. Alle hoekbaden zijn beschikbaar in een versie met linkse of rechtse hoek. Zo past je bad perfect in dat ene hoekje van je badkamer.

Onmogelijk om te kiezen tussen een douche en een bad? Op een hoekbad met rechte rand monteer je eenvoudig een badscherm. Zo creëer je in no-time je eigen bad-douche combinatie. En die is dankzij een regendouche verrassend comfortabel en luxueus! Instant wellnessgevoel verzekerd.
Warme handdoeken én badkamer

Handdoekradiatoren zijn vooral ontworpen om efficiënt handdoeken te drogen. Maar: de restwarmte sijpelt de badkamer in. Ze zijn dus multifunctioneel en ideaal voor de kleinere badkamer.


De meeste handdoekdrogers zijn heel dun en passen zelfs achter de deur. Een kleinere handdoekdroger of radiator kan boven het bad.

Een dubbele handdoekdroger heeft meer vermogen. Zo kan je een kleinere kiezen, die even veel warmte geeft.Bonustip: handige legplanken

Als je creatief omspringt met ruimte, zijn ook de muren een prima opbergplek. Wandplanken zijn handig én stijlvol. Hang een wandplank op een plekje waar geen kast past, en stal er je mooiste producten op uit.


Liever geen wastafelblad vol tandenborstels, zeep en accessoires? Dankzij een elegant plankje boven of net naast de wasbak geef je je spullen een eigen plekje en schep je weer orde.


Zo zie je maar, een badkamer is zoveel meer dan haar afmetingen. Overtuigd? We ontmoeten je graag in de showroom! De koffie staat alvast klaar.Deze artikels kunnen ook interessant zijn

Trendy inoxlook met CoolMetal kranen

 Kranen zijn verrassend bepalend voor de uitstraling van je hele badkamer. Naast chroomkleurige en zwarte kranen, kan je nu kiezen voor CoolMetal kranen.

Lees meer >

Je badkamer inrichten in 5 stappen

Heb je een kleine badkamer, een badkamer met een heel specifieke vorm of net een grote badkamer? Met deze 5 stappen haal je alles uit je ruimte en budget.

Lees meer >

Zwart op wit: een contrast met pit

Wat als je op zoek bent naar een beetje meer pit? Een stijlvol element dat even universeel is als wit, maar voor het perfecte contrast en balans zorgt?

Lees meer >

Mijn toilet inrichten! Hoe begin ik eraan?

Een toiletruimte inrichten is een leuk interieurproject, want je kan snel genieten van het resultaat. De mogelijkheden zijn eindeloos en je kan er een erg persoonlijke plek in je huis van maken.

Lees meer >
Op de hoogte blijven van X²O?

We voorzien heel wat nieuwe artikels vol inspiratie, tips & tricks.
Ook onze promoties en folders delen we graag met je!


Ik wil op de hoogte blijven