Tip van onze interieurspecialisten: asymmetrisch badkamermeubel

Standaard kies je voor een meubel met 1 of 2 waskommen. Ben je echter op zoek naar dat ietsje meer opbergruimte? Geen probleem! Onze interieurspecialisten geven jou de ultieme tip: een asymmetrisch badkamermeubel.Klinkt dat als muziek in je oren? Lees dan snel verder!

   

Asymmetrisch versus symmetrisch badkamermeubel

De kleur en stijl van je badkamermeubel kiezen is vanzelfsprekend. Je kiest helemaal volgens jouw badkamerstijl je meubel uit. Vergeet ook zeker niet naar de praktische kant te kijken. Je wilt uiteraard dat alles netjes past, toch? Maar wat met het type opstelling?

 

Bij een symmetrisch meubel is de linkerzijde van het meubel identiek aan de rechterzijde, alsof je net een spiegel in het midden van het meubel hebt geplaatst. Het creëert een gevoel van rust en eenheid in je badkamer. Afhankelijk van jouw badkamervisie, kies je trouwens voor een inbouwwastafel of een wastafel met opzetwaskommen.

 

Zo maak je je keuze uit 1 of 2 waskommen. Een meubel met 1 waskom is ideaal voor kleinere badkamers, en je spaart nog eens plaats uit ook! Heb je s ’ochtends last van ochtendspits? Dan is een wastafel met 2 waskommen eerder iets voor jou.

 

Heb je opbergruimte genoeg of kan je nog wel wat extra appreciëren? Met een smallere onderkast middenin of aan weerskanten van je waskom, creëer je in no-time die bijkomende ruimte voor je leukste badkamerproducten.

Symmetrisch meubel

   

Bij een asymmetrisch badkamermeubel bestaat je meubel uit 1 grote onderkast en 1 smallere versie van 35 of 45 cm. Je hebt dus ruimte om slechts 1 waskom te plaatsen.

 

Voordeel? Zo heb je meer plaats op je wastafelblad ook bij een kleiner badkamermeubel! Extra ruimte dus om je favoriete producten neer te leggen! Misschien een make-up spiegeltje om het helemaal af te maken? Kies voor asymmetrisch links voor een waskom aan de linkerkant. Bij een opstelling asymmetrisch rechts zal de waskom aan de rechterkant te vinden zijn.

Asymmetrisch meubel

    

Asymmetrisch meubel zonder lades is helemaal hip!

Een badkamermeubel zonder lades (met een ingebouwd nisgedeelte) is vandaag helemaal on trend! Een echte blikvanger in je badkamer die je kan decoreren met je leukste badkamerspullen. Selecteer je mooiste handdoeken en werk af met enkele producten, een plantje of zelfs een geurkaas. Zo maak je je badkamer helemaal zen. En het ziet er nog eens mooi uit ook!

 

Berg je liever alles netjes op? Dat kan uiteraard ook. In een kast met lades zit alles netjes weggestoken. Oja, zo zal niemand iets merken van je niet-zo-propere-indeling, lekker handig!  

Asymmetrisch meubel

    

   

Afwerken & decoreren maar!

Een leuk onderdeel van een nieuwe badkamer: de afwerking! Met een make-up spiegeltje en enkele mooie badkameraccessoires smuk je je badkamer helemaal op. Hang een bijpassend wandplankje aan de muur en geef je handdoeken een mooi plaatsje.

  

TIP: Kies een wandplankje in dezelfde kleur als je badkamermeubel, zo maak je een mooi geheel!

Symmetrisch meubel

    
Ook al zin om aan de slag te gaan?

Kom een kijkje nemen in één van onze showrooms of ontdek meer op onze webshop.


Maak een afspraak!