BatiWooow / 6 Badkamertrends / Stijlvolle spiegels

Spiegels en spiegelkasten in de badkamer. Hoe kiezen?

Op zoek naar de juiste badkamerspiegel voor jouw badkamer? Een spiegel in je badkamer hangt er niet enkel voor praktische redenen, je badkamerspiegel bepaalt ook mee de uitstraling van je badkamer. Juist kiezen is daarom ‘the way to go’! We geven je enkele mogelijkheden. Wedden dat je jouw perfecte spiegel vindt?Mag het een beetje meer zijn?

Beslis eerst of je één groot, meubelbreed, spiegelpaneel verkiest of twee spiegels in combinatie met een wastafel met twee waskommen. Eén spiegel is een ware klassieker. . Maar ook twee spiegels zijn mogelijk! Een speelse en moderne toets zonder in te boeten op comfort.


   

Vorm van de spiegel

De vorm van je spiegel doet ertoe! Afhankelijk van je spiegelkeuze geef je je badkamer een compleet andere look & feel. Zo creëer je met een horizontale, rechthoekige spiegel een tijdloze badkamer. Een echte klassieker die nooit gaat vervelen. Een verticale, smalle spiegel komt helemaal tot zijn recht in een moderne badkamer. Ronde en ovale spiegels zorgen dankzij hun rondere vormen voor een zachte en speelse look. Liever iets tussen een verticale en ronde spiegel? Dan is een verticale spiegel met afgeronde hoeken iets voor jou. Ideaal voor een moderne badkamer waarbij je nog steeds die zachte look blijft behouden.


   

Verlichting en anti-damp

Kies voor een spiegel inclusief LED-verlichting!Zo hoef je je geen zorgen te maken over extra spiegelverlichting. Zowel directe als indirecte verlichting is mogelijk. Directe verlichting is ideaal om je make-up aan te brengen. Indirecte verlichting is een goede sfeermaker in je badkamer.


Wist je trouwens dat tal van spiegels ook voorzien zijn van een anti-damp functie? Lokaal wordt de spiegel opgewarmd. Zo heb je geen bedampte spiegel na het douchen, zalig!


     

Plaatsbesparende spiegelkast

Lijkt een spiegelpaneel je wel wat, maar heb je nood aan extra opbergruimte in je badkamer? Overweeg dan zeker een spiegelkast. Je bergt eenvoudig je favoriete badkamerspullen op. Ook oogt je badkamer ruim en ordelijk aangezien je wastafel vrij is. Een win-win voor kleinere badkamers!


Tip. Een spiegelkast heeft dubbelzijdige spiegeldeuren. Die kan je positioneren zodat je jezelf langs alle zijden kan bewonderen. Zo zit je kapsel altijd piekfijn in orde!


    

Meten is weten

Stem het formaat van je spiegel af met de afmetingen van je badkamermeubel. Daar kan je zeker niet mee missen! Zo is alles in evenwicht, wat rust uitstraalt. Standaard wordt zo’n spiegel gemonteerd met de bovenzijde 2 meter vanaf de grond. Als je kiest voor 2 aparte spiegels, lijn je deze uit met je waskommen. De hoogte kan je uiteraard helemaal zelf bepalen. Netjes naast elkaar of één hoger als de ander? Misschien leuk om de spiegel net boven de wastafel te plaatsen? Varieer gerust afhankelijk van jouw ooghoogte,spiegelkeuze en stijl.


Keuze gemaakt?

Heb je nog vragen? Of kom je graag even een kijkje nemen in de showroom? Onze showroommedewerkers helpen je graag verder.Maak een afspraak!