Kies ik voor een toiletmeubel of een handwasser in de toiletruimte?

Een toiletruimte is niet compleet zonder handwasser of een toiletmeubel. Er bestaan heel wat stijlen en uitvoeringen. We geven je graag enkele tips om je keuze gemakkelijker te maken.  Mix it up met een toiletmeubel

  Wil je graag wat spullen kwijt in je toiletruimte? Met een toiletmeubel berg je kleine handdoekjes, wc-papier of zelfs je toiletproducten netjes op.


  Een bijkomend voordeel is dat de afvoer en watertoevoer verborgen zitten in de kast. Dat geeft het geheel een meer afgewerkte indruk.


  Kies je toiletmeubel in functie van de inrichting van de rest van je sanitair of van je gehele woning. Op die manier behoud je het karakter van je woning tot zelfs in het kleinste kamertje! Of je je toiletruimte een warme, klassieke uitstraling geeft of eerder gaat voor strak modern, keuze genoeg!


  • Opteer je voor een klassieke landelijke look? Dan zit je met een toiletkastje in eik altijd goed. Combineer met een wastafel in natuursteen en een aangepast klassiek koudwaterkraantje om de rustieke look af te maken.
  • Het beste van twee werelden? Maak een mix van klassiek en hedendaags door hetzelfde eiken meubel te combineren met een fijne wastafel en een moderne muurkraan.
  • Of geef je je kleinste kamertje liever een strakke en moderne uitstraling? Kies dan een toiletmeubel in lak met een wastafel in solid surface. Ook je koudwaterkraan is bepalend voor de stijl. Combineer met zwarte accessoires voor extra contrast.

  Klein maar fijn met een handwasser

  Een kleine maar fijne toiletruimte vraagt naar een elegante handwasser. Je bespaart niet enkel in plaats, je creëert ook een ruimer gevoel. Dit is zeker aan te raden bij kleine toiletruimtes.


  Houdt er rekening mee dat de watertoevoer en afvoer zichtbaar blijven onder de handwasser. Vraag daarom steeds naar een stijlvolle, bijpassende afvoer of siphon en technisch sanitair.


  Zoek je de ideale handwasser? Let dan zeker op het materiaal. Een klassieke uitstraling verkrijg je met een blauwsteen of granieten handwasser. Kies voor wit mat solid surface of porselein voor die moderne touch.


  Natuurlijk wil het oog ook wat, maar denk bij je keuze ook aan het gebruiksgemak.


  • Met een muurkraan heb je bovenop het esthetisch voordeel ook meer ruimte om je handen te wassen.
  • Monteer je handwasser in de hoek van je toiletruimte en creëer meer plaats! Zo kan je bezoek ongehinderd de toiletruimte gebruiken.  Weet je ongeveer wat je zoekt?

  Kom dan zeker eens langs in één van de X²O showrooms.
  Ben je nog op zoek naar extra informatie? Neem dan ook eens een kijkje op de X²O badkamers Pinterest pagina, we inspireren je graag verder.

  Deze artikels kunnen ook interessant zijn

  Hoe kies ik een douche die bij mij past?

  Heb je al een visie of weet je nog niet helemaal ‘hoe en wat’? Met deze handige tips en tricks weet je meteen waar beginnen.

  Lees meer >

  Hoe kies ik de perfecte radiator?

  We geven je graag 5 handige tips bij het kiezen van de perfecte radiator. Nooit meer koud hebben in je badkamer, wie wil dat niet?

  Lees meer >

  Hoe kies ik een bad?

  Waar moet je nu precies op letten bij de aankoop van een bad? Wij verzamelden enkele tips: hierop moet je letten bij het kiezen van een bad.

  Lees meer >

  Voor elk plekje in je badkamer een bad

  Heb je een badkamer met vervelende hoekjes? Eventueel een lange muur? Een hoekbad en D-shape bad zien er gewoon uit maar zijn eigenlijk erg uniek!

  Lees meer >
  Op de hoogte blijven van X²O?

  We voorzien heel wat nieuwe artikels vol inspiratie, tips & tricks.
  Ook onze promoties en folders delen we graag met je!


  Ik wil op de hoogte blijven