Wat je moet weten bij het kiezen van een nieuw toilet!

Het kleinste kamertje in huis bezoeken we dagelijks. We begrijpen dat het kiezen van een nieuw toilet heel wat vragen met zich mee brengt. Daarom helpen we je graag bij het kiezen van een comfortabel en praktisch toilet zodat jij de beste keuze maakt.Welk toilet kies ik?

Welk toilet je kiest hangt af van de afvoeraansluiting waarover je beschikt. Is er een muurafvoer aanwezig, dan kan je opteren voor een hangtoilet . Een inbouwreservoir  staat dan in voor het doorspoelen van je toilet.
Wist je dat je de hoogte van je toilet met dit type systeem zelf kan instellen bij de montage?


BONUS: de vloer onder het hangtoilet reinig je in één beweging.


Is er een vloerafvoer aanwezig en wil je geen ingrijpende verbouwingen? Kies dan voor een staand toilet . Het spoelsysteem of reservoir is in dat geval gemonteerd op de toiletpot. Meestal is dit type toilet ook iets voordeliger in aankoop.


Is je toiletruimte beperkt? Hier zijn gelukkig oplossingen voor! Er zijn heel wat compacte toiletpotten op de markt. De toiletbril behoudt zijn normale formaat, maar de zitting in zijn geheel is minder lang.

Type toilet gekozen? Tijd voor stijl!

Eenmaal je een keuze maakte over het type toilet kan je op zoek gaan naar een stijl die je aanspreekt.
Toiletpotten bestaan in talloze vormen en formaten: rond, ovaal of eerder hoekig.
Ook de toiletbril is bepalend voor de look van het toilet. Ultra dun, golvend, statig, de mogelijkheden zijn eindeloos. Een degelijke toiletbril zit sowieso comfortabel, zoek er dus eentje die er ook stijlvol uitziet!


Wist je dat je de uitstraling van je toilet kan afstemmen op de rest van je interieur?
Toiletpotten worden standaard in porselein gemaakt. Ben je geen fan van de typisch glanzende uitstraling van wit porselein? Geen nood! Dankzij technologische ontwikkelingen is het nu mogelijk wit porselein een matte look te geven. Zo sluit je toilet perfect aan bij de matte uitstraling van je wastafel, bad en betegeling.


Wat denk je van een zwart toilet? Wil je een stijlstatement maken? Aarzel dan niet en laat je verleiden door een zwart toilet met matte afwerking.

Snufjes

Een wc is op het eerste zicht een vrij banaal voorwerp. Toch verbergt deze witte pot heel wat technologische snufje die jouw leven aangenamer maken.


  • Een toiletbril voorzien van een remsysteem waardoor de bril niet meer hard dichtklapt. Je zal al snel niet meer zonder zo’n zachtsluitende toiletbril kunnen!

  • Het toilet poetsen is waarschijnlijk niet je favoriete bezigheid. Een toilet zonder spoelrand zal je meteen overtuigen. Een stuk hygiënischer want er is geen rand waaronder vuil en restjes kunnen verzamelen.

  • Veel toiletten zijn voorzien van een toiletbril met kliksysteem. Zo kan je de toiletbril in een handomdraai van de pot klikken om alles grondig te poetsen.

  • Met een staafjeshouder in het spoelsysteem wordt je toilet bij elke spoelbeurt gereinigd en zijn de klassiek WC-blokjes overbodig.

  • Wist je dat er ook toiletten bestaan met een geurafzuigsysteem? Nooit meer onfrisse geurtjes!

Zuinig spoelen

Het toilet is 1 van de grootste waterverbruikers in ons huis. We spoelen dagelijks al snel 30 liter per persoon door het toilet. Met enkele eenvoudige ingrepen kan je jouw druppeltje tegen waterverspilling bijdragen. Bovendien profiteert je portemonnee mee!


Kies voor een bedieningspaneel, ook wel duwplaat of drukplaat genoemd, met spoelspaarfunctie. Die laat je toe minder water te gebruiken bij een ‘kleine boodschap’ en meer wanneer dit nodig is.


Let er bij de keuze van je bedieningsplaat op dat die geschikt is voor het inbouwreservoir dat je verkiest.
Weet je ongeveer wat je zoekt?

We hopen dat je met deze informatie alles in handen hebt om het ideale toilet te vinden.
Kom eens de materialen voelen of doe de soft-close functie test in onze showrooms.

Onze badkameradviseurs staan klaar om je persoonlijk te begeleiden.


Deze artikels kunnen ook interessant zijn

Hoe kies ik een douche die bij mij past?

Heb je al een visie of weet je nog niet helemaal ‘hoe en wat’? Met deze handige tips en tricks weet je meteen waar beginnen.

Lees meer >

Hoe kies ik de perfecte radiator?

We geven je graag 5 handige tips bij het kiezen van de perfecte radiator. Nooit meer koud hebben in je badkamer, wie wil dat niet?

Lees meer >

Hoe kies ik een bad?

Waar moet je nu precies op letten bij de aankoop van een bad? Wij verzamelden enkele tips: hierop moet je letten bij het kiezen van een bad.

Lees meer >

Voor elk plekje in je badkamer een bad

Heb je een badkamer met vervelende hoekjes? Eventueel een lange muur? Een hoekbad en D-shape bad zien er gewoon uit maar zijn eigenlijk erg uniek!

Lees meer >
Op de hoogte blijven van X²O?

We voorzien heel wat nieuwe artikels vol inspiratie, tips & tricks.
Ook onze promoties en folders delen we graag met je!


Ik wil op de hoogte blijven