Alle tips om dé ideale badkamerkraan te kiezen


Kranen zijn de blikvangers in je badkamer. Ze zijn niet alleen functioneel, maar ze zijn ook bepalend voor de stijl van je badkamer. Je ideale kraan kiezen roept een aantal vragen op. Waar komt  de kraan terecht? Welke stijl wil ik creëren? Wat verwacht ik van het dagelijkse gebruik? Lees hier enkele tips die je op weg helpen de ideale kranen te kiezen.



5 Dingen die je moet weten om de ideale badkamerkraan te vinden:

 1. Denk na over de stijl die je wil realiseren: modern, strak, landelijk of industrieel.
 2. Overweeg een alternatieve kleur voor chroom, zoals zwarte of inox kranen.
 3. Kies je voor een wastafel of een waskom? Stem hierop de hoogte van je kraan af.
 4. Laat opvallende elementen in je badkamer de vormgeving van je kraan beïnvloeden, vb. een ronde waskom of hoekige handgrepen.
 5. Combineer met accessoires die qua kleur en vormgeving gelijken op de kranen.

Kortom, een mooie kraan, die aansluit bij de stijl van je badkamer, kies je met zorg.



Technologische hoogstandjes

Badkamerkranen zien er niet alleen mooi uit. Ze bevatten ook een knap staaltje techniek.Bad- en douchekranen zijn verkrijgbaar als mengkraan en als thermostatische kraan.Een thermostatische kraan biedt heel wat voordelen:

 • Door het thermische element bereik je op eenvoudige manier steeds vlot de gewenste temperatuur.
 • De temperatuur blijft steeds stabiel.
 • De temperatuurbegrenzer tot 38°C voorkomt dat iemand zich verwond aan heet water.
 • Je bespaart water én energie! Je geniet dus van heel wat comfort.


💡 Wist je dat?  Er zijn thermostatische kranen op de markt met ‘safe touch’-technologie. Deze kranen zijn zo ontwikkeld dat het oppervlak niet heet wordt. Kinderen kunnen zich dus niet verwonden bij onverwachts contact met de huid. Zo heb jij alvast een zorg minder.




Water is het nieuwe goud!

We zijn vandaag allemaal bewust bezig met hoe we met water omgaan. Een gezin van 3 personen verbruikt gemiddeld 100.000 l water per jaar. Naast het aanpassen van gewoontes voorzien kranenproducenten enkele technologische ingrepen zodat jij meer water kan besparen.

Deze toppers moet je in huis halen.



Een waterbesparende douchekop

Een gemiddelde douche verbruikt 10 liter water per minuut. Wil je genieten van een deugddoende douche, dan gaat er meteen heel wat water door de afvoer. Omdat je niet wil inboeten op gemak ontwikkelen verschillende producenten nieuwe technologieën. Je vindt deze douchekoppen in uiteenlopende maten en kleuren.

Waterbesparende wastafelkranen

Ook bij wastafels wordt technologie ingezet om het waterverbruik te verminderen. De handige, ingebouwde waterbespaartechnologie Ecowise biedt u het aangename gevoel van een krachtige waterstraal in combinatie met een sterk verminderd verbruik (< 5 liter/minuut). Zo draag jij je druppeltje bij, zonder in te boeten op comfort.



Een kraan onderhouden doe je zo

Kalkaanslag zorgt er niet alleen voor dat je kraan er vuil uit ziet. Kalk in het water veroorzaakt ook verstoppingen en verkort de levensduur van je kranen aanzienlijk.

Regelmatig onderhoud laat je kranen stralen en zorgt ervoor dat ze langer mee gaan.



4 Tips om de kalk te lijf te gaan!

 1. Om hard water (=kalkrijk) en dus kalkaanslag tegen te gaan kan je een waterontharder installeren. Een stevige investering, maar op lange termijn interessant door de verlengde levensduur van al je toestellen.
 2. Maak je kranen schoon door middel van een zachte doek met een mild reinigingsmiddel op basis van citroenzuur. Spoel alles grondig na met zuiver water.
 3. Haal regelmatig de perlator/mousseur uit de kraanuitloop. Die laat je een 10-tal minuten weken in een oplossing van warm water met een beetje reinigingsmiddel.
 4. Heel wat kranen en douchekoppen zijn voorzien van de Easy Clean-technologie. Met een eenvoudige wrijfbeweging over de flexibele siliconen ontkalk je de kraan en creëer je opnieuw een krachtige waterstraal.







Ben je op zoek naar de ideale kraan?

Dan hopen we dat je na het lezen van deze tips je keuze kan maken. Wil je ervaren hoe de kranen aanvoelen?
Kom dan langs in & van onze showrooms. Onze badkameradviseurs begeleiden je graag bij je keuze.

Ik kom langs!






Deze artikels kunnen ook interessant zijn

Hoe kies ik een douche die bij mij past?

Heb je al een visie of weet je nog niet helemaal ‘hoe en wat’? Met deze handige tips en tricks weet je meteen waar beginnen.

Lees meer >

Hoe kies ik de perfecte radiator?

We geven je graag 5 handige tips bij het kiezen van de perfecte radiator. Nooit meer koud hebben in je badkamer, wie wil dat niet?

Lees meer >

Hoe kies ik een bad?

Waar moet je nu precies op letten bij de aankoop van een bad? Wij verzamelden enkele tips: hierop moet je letten bij het kiezen van een bad.

Lees meer >

Voor elk plekje in je badkamer een bad

Heb je een badkamer met vervelende hoekjes? Eventueel een lange muur? Een hoekbad en D-shape bad zien er gewoon uit maar zijn eigenlijk erg uniek!

Lees meer >




Op de hoogte blijven van X²O?

We voorzien heel wat nieuwe artikels vol inspiratie, tips & tricks.
Ook onze promoties en folders delen we graag met je!


Ik wil op de hoogte blijven