AAN DE SLAG MET DE RENOVATIE VAN JE BADKAMER – door Lise Desmet

Renoveren is niet eenvoudig, vooral wanneer je voor de allereerste keer een renovatie uitvoert. Eindeloos veel vragen komen bij je op wanneer je een kamer in je huis wilt gaan opknappen. Maar... nu komt het goede nieuws...


Je gelooft het misschien niet, maar op al die vragen is er een antwoord! Vorig jaar hebben we onze badkamer gerenoveerd en ik wil dat proces hier graag met je delen, stap voor stap. Volg deze stappen zorgvuldig en in een mum van tijd kun je genieten van je nieuwe plek!


Creëer je moodboard

First things first! Natuurlijk heb je (of niet) precies in gedachten welke sfeer je wilt creëren in die ruimte. Daarvoor zijn Pinterest en Instagram de perfecte hulpmiddelen! Ga scrollen, klikken, geniet van al die perfecte beelden en creëer een moodboard voor je renovatieproject. In deze fase hoef je nog geen budget in gedachten te houden. Geen idee is te gek, geen droom is te groot! Hier zie je een klein voorbeeld van ons moodboard van een jaar geleden.


We streefden naar een eindresultaat met zwarte kranen, dubbele wastafel, manden voor meer opbergruimte en een strak, minimalistisch kleurenschema. Ons hele huis is ingericht volgens een minimalistisch kleurenschema, dus wij vonden het belangrijk alle ruimten op elkaar afgestemd te houden. En bovendien: onze badkamer is niet erg groot, dus werken met heldere kleuren was de perfecte keus. Daardoor lijkt de badkamer groter.


Onderschat de invloed van je moodboard niet! Het is de basis van je renovatie. Al je wensen, ideeën en dromen komen erin samen. Je kan verschillende moodboards maken voor verschillende thema's: kleuren, materialen, inrichting, de ruimte in de kamer… Eén ding is zeker: na afloop valt alles op z'n plaats!


    

Bezoek een showroom en plaats je bestelling

Dit is de fase waarin je eropuit gaat en alle items gaat bekijken die je nodig hebt om je moodboard tot leven te brengen. Ons bezoek aan de x2o-showroom was een geweldige ervaring. We kregen precies de hulp die we nodig hadden en de verkoopmedewerker heeft ons alle mogelijkheden laten zien die we hadden.

Zwarte kranen waren bijvoorbeeld een 'must’ voor onze nieuwe badkamer. Ze hebben ons alle opties voor onze wastafel-, ligbad- en douchekranen laten zien, en die met elkaar vergeleken om te zorgen dat we de juiste beslissing zouden nemen. Nog diezelfde dag hebben we onze bestelling geplaatst. Het aftellen kon officieel beginnen! We gingen weer naar huis met een heerlijk gevoel!


    

Levering en installatie

Enkele weken later al werden al onze items thuis afgeleverd. Inclusief alle kranen en onze nieuwe douche. Het ligbad en het toilet uit onze oorspronkelijke badkamer hebben we hergebruikt. Bij elk product was een uitgebreide instructie aanwezig, dus we konden ze eenvoudig in onze nieuwe badkamer plaatsen.


Het beton ciré aanbrengen op de bestaande tegels heeft waarschijnlijk de meeste tijd gekost. Gelukkig hebben echte vakmensen dit voor ons gedaan, dus daarover hoefden we ons geen zorgen te maken.


Aan de slag met de inrichting

Dit is de fase waarin je dromen eindelijk werkelijkheid worden! Mijn favoriete stap :-) Je kunt beginnen met het inrichten van je gloednieuwe ruimte!


Ga terug naar je moodboard om de sfeer te creëren die je de hele tijd al in gedachten had. Onze badkamer is met een zwart-wit kleurenschema nogal minimalistisch, dus wij vonden het belangrijk de juiste materialen en warme kleuren te gebruiken om een behaaglijke sfeer in de badkamer te creëren. Wat onmiddellijk de sensatie in de badkamer veranderde, waren onze gordijnen en mijn gedroogde bloemen. Dit zorgde voor het warme gevoel dat we zo belangrijk vinden in onze badkamer. De belangrijkste reden dat we onze badkamer wilden vernieuwen, was dat het een nogal koude ruimte was. Letterlijk.


De badkamer is een plek waar je je behaaglijk wilt voelen of tot rust wilt komen na een drukke werkdag. Dit comfortabele gevoel was erg belangrijk voor ons, en we zijn erg blij met het resultaat.


    

Bedankt voor het lezen!


Lise Desmet


https://www.lisedesmet.com/

https://www.instagram.com/lisedesmet/


Artikel geschreven in samenwerking met x2o