X2O chroom/inox reiniger 750ml
€ 19,99
  • X2O chroom/inox reiniger 750ml
X2O chroom/inox reiniger 750ml
€ 19,99

Productbeschrijving

Hoe houd ik mijn kraan glanzend?
Kalk, vette vingers en zeep kunnen makkelijk schade veroorzaken aan de toplaag van je inox of chroom kraanwerk. Reinig daarom regelmatig om een glanzende uitstraling te bewaren! 

  • Chroom
    Kalkaanslag is een van de meest voorkomende kwaaltjes bij chroom kraanwerk. Je kan kalkaanslag beperken door je product bij installatie te behandelen met autopolish, een middel dat ook gebruikt wordt om de carrosserie van auto’s te poetsen. Herhaal de behandeling met autopolish halfjaarlijks. Om kalk te verwijderen kan je gebruik maken van de X²O kalkverwijderaar. Reinig chroom regelmatig met een milde reiniger zoals de X²O chroom reiniger en wrijf droog met een zachte doek. Om de natuurlijke glans van chroom te herstellen en een dunne bechermlaag te creëren, kan je gebruik maken van de X²O chroom polisher. Agressieve reinigingsmiddelen vermijd je beter, want die kunnen de chroomlaag aantasten. 
  • Inox
    Het is een fabeltje dat inox of roestvrij staal ongevoelig is voor oxidatie. Blootstelling aan dampen of vloeistoffen kan de beschermende, roestbestendige laag aantasten. Onderhoud daarom je kraanwerk regelmatig met een zachte doek en een mild reinigingsmiddel zoals de X²O inox reiniger. Voor grondige reiniging en bescherming kan je gebruik maken van de X²O inox polisher. Gebruik geen staalwol of schuurmiddelen die krassen achterlaten.
  • Zwart of wit gekleurd
    Spoel na elk gebruik de gekleurde delen van de kraan af met koud water en droog ze nadien af met een zachte doek. Reinig de gekleurde kraan regelmatig met een milde reiniger zoals de X²O chroom reiniger. Breng deze aan op een zachte doek, wrijf de kraan schoon en spoel na met koud water. Gebruik geen harde materialen zoals staalwol of schuurmiddelen, die krassen veroorzaken. Vermijd eveneens contact met ringen op de gekleurde laag van je kraan.


Onderhoud doucheprofielen:

Droog na elk gebruik de profielen af met een zachte doek. Reinig het de profielen wekelijks met water en milde zeep of reinigingsmiddel op basis van citroenzuur. Hiervoor kan je gebruik maken van de X²O Chroom/Inox reiniger. Bij gebruik van een spray altijd eerst op een zachte doek aanbrengen en niet direct op de profielen. Gebruik het reinigingsmiddel steeds zoals voorgeschreven op de verpakking. 

Bij hardnekkig kalkaanslag kan een eerste reiniging niet voldoende zijn en kan je de profielen meerdere keren reinigen met een zacht reinigingsmiddel op basis van citroenzuur. Bij voorkeur steeds verdund gebruiken. Laat het reinigingsmiddel nooit langer inwerken dan aangegeven op de verpakking van het product.

Gebruik nooit reinigingsmiddelen die zoutzuur, azijnzuur, chloor of ander schadelijk, agressief middel bevatten. Gebruik geen fosforhoudende reinigingsmiddelen. Gebruik bovendien nooit schuursponsen of andere ruwe doeken en vermijd hard contact met de profielen. Dit kan schade veroorzaken aan de profielen.


Soort onderhoud Chroom/Inox
Inhoud 0.8 l
Merk X2O
Barcode 5414599492897
WebSKU 64913

X2O chroom/inox reiniger 750ml

€ 19,99
Direct leverbaar overal in België.