Badkranen

Laat u inspireren door het uitgebreide assortiment van Linie, Blaufoss, Grohe en Hansgrohe. Badkranen zijn beschikbaar in muur, badrand of vrijstaande plaatsing. Kies zelf een bijpassende handdouche of combineer eventueel met een uitgebreide doucheset.

Badkranen in veel uitvoeringen

Een badkraan of badkraan met sproeier is leverbaar in allerlei varianten. Je kunt bij ons onder andere terecht voor een Blaufoss Spirit badkraan zwart of goudkleurige Blaufoss Spirit. Ook heel fraai is een Hansgrohe kraan brons of klassieke Grohe badkraan chroom. Liever een ander merk? Laat je dan verrassen door het veelzijdige Axor, de betaalbare kwaliteit van Linie of de landelijke Engelse stijl van House of Ascott.

Montage badkraan

Het bevestigen van een badkamerkraan kan op verschillende manieren. Opbouwmontage betekent dat de kraan en watertoevoerleidingen op de badkamermuur worden aangebracht. Bij inbouwmontage zijn de leidingen weggewerkt in de muur. Met vloermontage kies je voor de chique look van een vrijstaande badkraan. Randmontage houdt in dat de kraan op de rand van het bad wordt geïnstalleerd.

Verschil thermostatische badkraan en mengkraan

Thermostatische badkranen hebben een ingebouwd thermostatisch element. Hiermee kan je de watertemperatuur vooraf instellen. Het element zorgt vervolgens voor het mengen van koud en warm water om de aangegeven temperatuur te bereiken.

Met een mengkraan bepaal je de temperatuur van het water door dit met de hand te mengen. Dat doe je met behulp van de handgreep of hendels of draaiknoppen voor warm en koud water. De watertemperatuur is minder precies in te stellen dan bij een thermostatische badkraan.

Badkranen met handige functies

Veel badkamerkranen beschikken over extra functies en slimme technologieën. Om je op weg te helpen bij je keuze lichten we enkele daarvan graag even toe.

Omstelfunctie

Een omstelfunctie komt voor bij een gecombineerde douche- en badkraan. Hiermee wissel je de watertoevoer eenvoudig af tussen baduitloop en hand- of hoofddouche.

Ontkalkfunctie

Kranen en douchekoppen moeten regelmatig worden ontdaan van kalkaanslag. Daarom zijn sommige badkranen voorzien van een ontkalkfunctie. Je ontkalkt deze door met een vinger over de siliconen noppen op het mondstuk te wrijven. Veel kranen van Hansgrohe, Blaufoss en Blaufoss Blackline beschikken over een dergelijke ontkalkfunctie.

Watervalfunctie

Met een watervalfunctie komt het water uit een badkraan met een langwerpige uitloop in plaats van een smal mondstuk. Je vult het bad dan niet met een enkele harde straal, maar met een vloeiende en brede stroom water.

Waterspaarfunctie

Een badkraan of douchekop met een waterspaaroptie helpt je het waterverbruik te verminderen en te besparen op energie. Deze bezuinigingsfunctie heeft geen invloed op de kracht waarmee het water uit de kraan of badkraan met sproeier komt. De straal is dus net zo constant als bij andere modellen.

Safe touch

Wanneer je heet water gebruikt, wordt ook de badkraan zelf heet. Bij kranen met safe touch kan dit niet gebeuren. Deze beschikken namelijk over een uitloop met een dubbele wand. Zo hoef je niet bang te zijn dat je je handen aan de badkraan verbrandt. Daarmee zijn ze optimaal kindvriendelijk.